Kano huren

Fluisterboot type 1

Huurtijden
U kunt een kano huren tussen 10.00 – 18.00 uur van woensdag t/m zondag (in juli en augustus gehele week). Het altijd aan te raden om te reserveren om zeker te zijn dat er een kano voor u gereserveerd ligt.

Prijzen
Bij Waterland Recreatie BV is kanovaren zeer voordelig: wij werken met een eenheidsprijs per dag van  € 10,- p.p.(in een Canadees) en € 15,- p.p. (in een kajak), waar elders vaak € 7,50 per uur (!) wordt gerekend. Het maakt dus niet uit of men 1 uur of 8 uur vaart.

Prijs per dag, onbeperkt kanoën :
  • Canadese Kano’s: € 10,- per persoon /per kanoplaats. Met 3 p. in een 4 p. kano kost 4 x € 10,- .
  •  Kajaks: € 15,- per persoon per kanoplaats.

Groepskorting v.a. 15 personen op doordeweekse dagen: 10 %. / Schoolgroepen 20 %.

Routekaartje * Borg * Tonnetje

Kano- routekaartjes zijn te leen. Downloaden en uitprinten kan ook. Zie hiernaast bij  ‘Downloads’

Een borg van € 10,- p.p. kan worden gevraagd in voorkomende gevallen of bij het lenen van een tonnetje voor kostbaarheden.

Een tonnetje voor kostbaarheden kan worden geleend. Ze zijn in de praktijk niet echt waterdicht. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor spullen die huurders, opgeborgen in tonnetjes of achtergelaten op ons terrein of in ons gebouw.

Kano-soorten:
Kajak: éénpersoons of tweepersoons hebben, met een kuipje waar men in zit. Je vaart met gebogen knieën en de voeten rusten tegen voetsteunen aan de zijkanten. Een kajak kan niet veel bagage/ spullen bergen omdat veel ruimte wordt ingenomen door drijfstukken. Dit is in een tweepersoons nog moeilijker. Gezien de grootte van de kuip is een kajak ook niet zo geschikt voor zwaarlijvige personen (het zit dan een beetje klem en dus niet comfortabel). Sommige mensen zijn bevreesd dat men bij omslaan er niet uit zou komen: daar is geen twijfel over mogelijk, men valt er altijd uit. En gezien de ondiepte in het vaargebied, kan men bijna overal staan en de kano naar de kant trekken en ondersteboven uit het water halen, zodat het water er meteen uitloopt en de kajak niet kan breken. De stuurman of -vrouw zit meestal achterin, waar helaas in de praktijk nog minder beenruimte is dan voorin.

Canadese kano; 3 – of 4 persoons. De peddel heeft 1 blad en u zit op een open bankje op kniehoogte. De kano biedt ruimte om spullen mee te nemen. Voor kostbaarheden hebben wij een afsluitbare ton beschikbaar. Degene die achterin zit is de stuurman, omdat hij/zij het meeste invloed op de koers heeft. Bij veel wind heeft een ‘Canadees’ meer last van windgevoeligheid dan een kajak. Door meer peddels aan lijzijde te gebruiken, kan men het afdrijven tegengaan.

Fluisterboot type 1